ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ι.Γ.Ε.Ε. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 83705

JOB FREE

Babysitter φροντίδα παιδιού
28001266 2009893892583735 1583385836 N
1
02145
26105424 1988094761430315 1471693574 N
  • Η babysitter στο σπίτι
  • Το μωρό παραμένει στον χώρο του και φροντίζεται από ένα άτομο που είναι διαρκώς «από πάνω του». Η νταντά έρχεται και φεύγει στις συμφωνημένες ώρες, ενώ τις ώρες που βρίσκεται με το μωρό αφιερώνεται σε αυτό, προσφέρει δημιουργικές ασχολίες και γεμίζει ευχάριστα τον χρόνο του. Άλλωστε, το άτομα αυτό πληρώνεται τόσο για να φυλά το μωρό σας, όσο και για να το απασχολεί, καθώς αυτό θα μεγαλώνει, ακολουθώντας αποκλειστικά τους δικούς σας κανόνες διαπαιδαγώγησης.
  • Τα υπέρ της babysitter
  • Πρόκειται για έναν έμμισθο ρόλο, οι περισσότερες νταντάδες είναι πρόθυμες να κρατήσουν το παιδί και οποιαδήποτε άλλη ώρα μέσα στην ημέρα, π.χ. για να βγει το ζευγάρι ένα βράδυ, ή ακόμα και να ακολουθήσουν το ζευγάρι στις οικογενειακές διακοπές. Αυτό όχι μόνο «ξεκουράζει» τους γονείς αλλά είναι θετικό και για το παιδί που αντιλαμβάνεται σιγά-σιγά τη νταντά ως μέλος της οικογένειας και νιώθει περισσότερη άνεση και ασφάλεια μαζί της.
Φύλαξη παιδιού
Μπορεί η εργασία σας να είναι απαιτητική και να σας κρατάει πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Μπορεί οι συγγενείς να αδυνατούν να αναλάβουν τη φύλαξη των παιδιών σας. Μπορεί απλά να χρειάζεστε λίγες ώρες για τον εαυτό σας. Όποια κι αν είναι η ανάγκη , η επιλογή babysitter για τη φύλαξη του παιδιού σας φαίνεται να είναι η μοναδική λύση. Η αναζήτηση του ανθρώπου που θα έχει την ευθύνη για τα παιδιά σας όσο απουσιάζετε είναι πολύ σημαντική, δείτε μερικές βασικές συμβουλές για να κάνετε μία καλή επιλογή!
Συνέντευξη
Στο αρχικό στάδιο γνωριμίας είναι απαραίτητο να κάνετε κάποιες ερωτήσεις στη babysitterγια να μάθετε περισσότερα για την ίδια, τις γνώσεις της πάνω στα παιδιά αλλά και για να δείτε πως συμπεριφέρεται απέναντί σας. Οι ερωτήσεις μπορούν να κινούνται γύρω από τα εξής θέματα: Τα σχέδια και τις προσδοκίες της: ρωτήστε τη για να μάθετε περισσότερα για την προσωπικότητά της, αλλά και για να διαπιστώσετε κατά πόσο επιθυμεί να εργαστεί για εσάς. Τις παιδαγωγικές της γνώσεις: αυτές θα φανούν πολύ χρήσιμες για την ανατροφή του παιδιού. Πρώτες Βοήθειες: επιβεβαιώστε ότι έχει γνώσεις Πρώτων Βοηθειών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Δημιουργική απασχόληση: ζητήστε να σας εξηγήσει με ποιον τρόπο θα απασχολήσει δημιουργικά το παιδί σας. Γνώσεις μαγειρικής:ρωτήστε την ποια γεύματα/τρόφιμα θεωρεί ότι είναι θρεπτικά για τα παιδιά. Συμβουλή: Δώστε σημασία σε λεπτομέρειες όπως αν έχει μία καθαρή και περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση, αν αποπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Χρήσιμο θα ήταν επίσης να κατοικεί κοντά στο σπίτι σας για να έχει άμεση πρόσβαση, αν τύχει κάτι έκτακτο.
Συνάντηση με όλη την οικογένεια
Μετά την πρώτη επαφή, θα ήταν καλό να υπάρξει και μια δεύτερη συνάντηση στην οποία θα είναι παρόντα ταυπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να γνωρίσουν τη babysitter ώστε να είναι ομόφωνη η απόφαση της πρόσληψής της. Μπορείτε να αναφερθείτε σε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του παιδιού και για όλα όσα θα θέλατε να προσέχει καθημερινά κατά τη φύλαξή του. Θα μπορούσατε επίσης να μιλήσετε για τους κανόνες του σπιτιού, για τυχόν φάρμακα που πρέπει να χορηγούνται στο παιδί σας ή για το ωράριό σας.Σ’ αυτή τη συνάντηση, θα ήταν χρήσιμο να πάτε μαζί μία βόλτα σε χώρο εκτός του σπιτιού σας (π.χ. στο πλησιέστερο πάρκο) προκειμένου να τη δείτε εν δράσει, αλλά και να επιβεβαιώσετε ότι λειτουργεί με σύνεση, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας στο δρόμο.Αν σε αυτό το στάδιο, αισθανθείτε ότι έχετε βρει τον κατάλληλο άνθρωπο, μη διστάσετε να ζητήσετε συστάσεις και να έρθετε σε επαφή με προηγούμενους εργοδότες.
Η προσαρμογή στο σπίτι
Την πρώτη μέρα ζητείστε από τη babysitterνα έρθει λίγο νωρίτερα για να προσαρμοστεί στο σπίτι, να εξοικειωθεί με τη λειτουργία των συσκευών, τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης κ.α. Καλό θα ήταν τις πρώτες ημέρες να παίρνετε συχνά τηλέφωνο και να ελέγχετε ότι όλα πάνε καλά. Επιδιώξτε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το πως κύλησε η μέρα, τόσο από τη babysitter, όσο και από το παιδί σας. Συμβουλή: Δε λέμε όχι σε μικρές “εφόδους’’. Θα μπορούσατε κάποιες μέρες να επιστρέφετε πιο νωρίς και απροειδοποίητα στο σπίτι για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.Σε περίπτωση που η υποψήφια babysitterπληρεί πολλές από τις προδιαγραφές που αναφέρθηκαν, τότε είστε πολύ τυχεροί γιατί έχετε βρει την ιδανική babysitter!